10 Jaar Aannemingsbedrijf Polman BV

Afgelopen maand bestond Aannemingsbedrijf 10 jaar. Een mooi moment voor mij om even terug te blikken op de afgelopen 10 jaar en hoe ik in dit mooie avontuur terecht ben gekomen.

“Probeer altijd je droom te realiseren.”

Voorgeschiedenis
Ik ben begonnen als jonge jongen als schoonmaker in de bouw, maar altijd met de ambitie om hogerop te komen. Op een dag gaf mijn toenmalige bedrijfsleider mij de kans, hij zei: “Als jij je MTS opleiding gaat volgen, dan geef ik jou de kans om uitvoeder te worden”. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen, MTS afgerond en meteen daarna mijn uitvoerdersdiploma gehaald. 5 jaar lang, 3 avonden in de week (naast mijn reguliere werk dus). Maar ik heb het maar wel mooi afgerond. Vanuit mijn ervaring als uitvoerder ben ik daarna voor mezelf begonnen.

Dromen najagen
Het was altijd een droom van mij om een eigen bedrijf te starten. Ik heb vanaf het begin altijd die ambitie gehad en uiteindelijk heb ik dat ook gerealiseerd. Deze droom om iets te bereiken als eigen baas is hetgeen wat mij altijd geleidt heeft in de beslissingen die ik maak. Dat wil ik ook iedereen nageven: probeer altijd je droom te realiseren. Af en toe moet je je bakens verzetten om je droom te kunnen blijven volgen. Zo heb ik moeten anticiperen en reageren op de markt om te kunnen overleven in de crisis. Je zet dan een stap terug of opzij in je ontwikkeling, maar je houdt altijd het hogere doel in zicht, daar gaat het om.

Hoogte- en dieptepunten
In die 10 jaar tijd heb ik veel mooie klussen mogen doen, maar de mooiste en leukste was toch wel een hotel in Maastricht. Dat was een grote klus die heel goed liep. Het mooiste hieraan was de diversiteit: het was een hotel waar alle badkamers gerenoveerd moesten, worden, er moesten nieuwe hotelkamers komen en we hebben toen zelfs van een grot een voorraadkamer gemaakt dat was heel gaaf.

Het moeilijkste in de afgelopen 10 jaar is toch de crisis geweest. Het is erg moeilijk om dan continuïteit te houden in je bedrijf. Gelukkig zijn we daar goed doorgekomen en ik ben ervan overtuigd dat die ervaring mij gaat helpen om het in de toekomst nog beter te doen.

Dromen
Natuurlijk ben ik nog niet uitgedroomd. De afgelopen 10 jaar was mooi, maar de komende 10 jaar wil ik wel echt groeien met het bedrijf. Mijn doel is om een groter bedrijf te worden met (veel) personeel. Grotere klussen aannemen om uiteindelijk hele huizen te bouwen: dat is mijn ultieme droom.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *